Kynutý tvarohový koláč se švestkami
KYNUTÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ SE ŠVESTKAMI
Do mísy prosejeme 300 g polohrubé mouky, uprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme 25 g čerstvého droždí. Posypeme je lžičkou cukru a rozmícháme na kašičku s 8 lžícemi vlažného mléka. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme 2 žloutky, 100 g změklého másla, 3 lžíce moučkového cukru a špetku soli a zpracujeme těsto, které dáme na hodinu do tepla vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme do pekáčku, poklademe je půlkami švestek a potřeme tvarohovým krémem připívaným z 500 g tvarohu, 80 g cukru, 2 žloutků, 5 lžic mléka a 2 lžic kukuřičného škrobu. Pečeme při 180 stupních 20 minut a potřeme ořechovým těstem, které připravíme tak, že 4 bílky ušleháme do tuhého sněhu a postupně vmícháme 3 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce mletých mandlí a 4 lžíce moučkového cukru. Ztlumíme teplotu v troubě na 160 stupňů a ještě 15 minut dopečeme až sníh zezlátne.