Špenátové šátečky
25. 2. 2013
Špenátové šátečky
|
|
balíček listového těsta
|
|
Listové těsto rozválíme a rozdělíme na sudý počet čtverců, obdélníků či trojuhélníčků.. Jednu polovinu z nich přejedeme rádelkem. Pokud nemáte rádelko, udělejte nožem do těsta zářezy. Těsto se lépe propeče, protože horký vzduch se prostě dostane všude! Na pánvi osmahněte cibulku, poduste špenát a až začne houstnout (začne se vypařovat přebytečná voda), přidejte vajíčko. Špenát udělejte hustý, aby Vám nerozmáčel šátečky. Česnek přidejte až nakonec, neztratí tak tolik své chuti. Polovychladlý špenát klaďte na neprořezané půlky, přiklopte druhou a zamáčkněte okraje k sobě, aby se nic nedostalo ven. Můžete potřít rozkvrdlaným vajíčkem kvůli krásné zlaté barvě. Můžete to udělat i mlékem. Výsledek je skoro stejný. |